Apteekin palvelut

Lääkeneuvonta

Lääkehoidon onnistumisen kannalta on tärkeää tietää, milloin ja miten lääkettä käytetään ja kuinka lääke vaikuttaa. Reseptilääkkeitä noutaessasi saat ohjeet lääkkeen oikeasta käytöstä. Kysy myös itsehoitolääkkeiden käytöstä asiantuntijoiltamme, me neuvomme mielellämme!


Yhteisvaikutusten seuranta

Lääkehoidon turvallisuuden takaamiseksi tarkistamme käyttämiesi lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset muiden meiltä hakemiesi lääkkeiden kanssa. Tämä palvelu toimii joutuisasti, sillä käytössämme on reaaliajassa toimiva yhteisvaikutusohjelma. Eri tarkoituksiin käytettävillä lääkkeillä voi olla ikäviä yhteisvaikutuksia. Autamme sinua huomioimaan eri lääkeyhdistelmien mahdolliset riskit ajoissa.


Lääkevaihto

Apteekissa kerrotaan, mikäli lääkkeestä on tarjolla edullisempia vaihtokelposia valmisteita. Keskenään vaihtokelpoisten valmisteiden vaikuttava lääkeaine ja sen määrä ovat samat. Keskenään vaihtokelpoisiksi hyväksytään vain sellaiset valmisteet, jotka ovat tutkitusti yhtä tehokkaita, turvallisia ja laadukkaita.


Kelan korvaukset

Kela-korvaus maksetaan sairauden hoitoon määrätyistä lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista. Kun esität Kela-korttisi reseptilääkettä noutaessasi, saamme lääkekorvaustietosi suoraan Kelan tietokannasta.

Kela seuraa lisäkorvaukseen oikeuttavan vuotuisen omavastuuosuuden täyttymistä apteekista saatujen tietojen perusteella. Apteekeista välitetään tiedot korvattuina ostetuista lääkkeistä. Kun vuotuinen omavastuuosuus on ylittynyt, Kela lähettää sinulle tästä ilmoituksen.

Esittämällä Kela-kortin saat useimmista lääkärin määräämistä lääkkeistä korvauksen suoraan apteekista. Korvaukset jaetaan kolmeen luokkaan: peruskorvaus, alempi erityiskorvaus ja ylempi erityiskorvaus. Erityiskorvausoikeudet myöntää KELA. Saat lisätietoa Kela-korvauksista apteekista tai osoitteesta www.kela.fi.

Lääkekorvauslaskuri »

Lääkekorvauslaskurin avulla voit selvittää lääkkeiden ajantasaiset hinnat, korvaustiedot ja vaihtokelpoiset lääkkeet. Hae lääkevalmisteen nimellä.


Työpaikkakassat ja työtapaturmista aiheutuneiden lääkkeiden korvaukset

Suolahden ja Hirvaskankaan apteekeilla on suorakorvaussopimus useiden työpaikkakassojen kanssa. Asiointi meillä on kassan jäsenille helppoa ja nopeaa. Työtapaturman hoitoon tarvittavat lääkkeet saat apteekista veloituksetta mukaasi, kun mukanasi on vakutuusyhtiöstä saatu maksusitoumus.


Tiliasiakkuus

Asiakkaillamme on mahdollisuus liittyä apteekkimme tiliasiakkaaksi. Tiliasiakkaita voivat olla mm. kunnallisen sairaanhoitopalvelun asiakkaat, hoitokotien asukkaat sekä yritykset ja yhteisöt. Jos olet kiinnostunut tiliasiakkuudesta voit ottaa yhteyttä apteekkiimme. Tällöin laskutamme sinulta lääkeostot kerran kuukaudessa kotiin toimitettavalla laskulla.


Reseptien uusiminen

Jos reseptisi vaatii uusimista lääkärikäyntien välillä, voimme toimittaa loppuun käytetyn lääkemääräyksen lääkärin uusittavaksi. Varaa reseptin uusimista varten riittävästi aikaa. Lääkäri vastaa uusimispyyntöön tavallisesti 8 päivän kuluessa. Pitkäaikaislääkityksen asianmukaisuus on hyvä tarkistaa lääkärin vastaanotolla vuosittain.


Asiantuntevat yhdyshenkilöt

Apteekkimme diabetes- ja sydänyhdyshenkilöillä on erikoiskoulutus. Yhdyshenkilöiltä saat uusimman tiedon sairauksien lääkehoidosta sekä ohjeita sairauteen vaikuttavista elintavoista.


Annosjakelu

Koneellinen annosjakelu on apteekin tarjoama palvelu, jossa apteekki toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin kahden viikon erissä. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhteistyössä lääkärin kanssa.

Lääkkeiden annosjakelu auttaa erityisesti iäkkäitä ihmisiä selviytymään päivittäisestä lääkehoidostaan kotona. Annosjakelu lisää lääkehoidon turvallisuutta ja tuo säästöjä lääkemenoihin. Kysy lisätietoja annosjakelupalvelusta apteekista.


Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn, joten ne on syytä palauttaa apteekkiin. Apteekki toimittaa vanhunteeneet lääkkeet ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksutonta.

Lajittele vanhentuneet lääkkeet näin:


Terveydeksi! -lehti

Terveydeksi!-lehti on Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien maksuton asiakaslehti. Ajankohtaisia terveyteen liittyviä teemoja käsittelevä lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Nouda oma lehtesi meiltä!


*Apteekkimme tavoite on tyytyväinen ja hyvin palveltu asiakas*

Apteekkimme arvot

 

EKOLOGISUUS JA VIHREÄT ARVOT
Suomen luonto on rikkaus, jota pitää vaalia ja arvostaa. Haluamme jättää sen puhtaana myös jälkipolville ihailtavaksi. Huomioimme ympäristön kaikessa tekemisessämme.

YHDESSÄ
Toimimme yhdessä toinen toistamme auttaen.

MEILTÄ SINULLE
Tarjoamme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen, luottamuksellisen, henkilökohtaisen ja ainutlaatuisen asiakaspalvelukokemuksen. Pyrimme ylittämään odotuksesi!

HYVÄÄ OLOA JA MIELENVIRKEYTTÄ
Positiivinen asenne, liikunnallisuus, arjessa jaksaminen ja arjessa tukeminen.

STEP BY STEP
Apteekki lähelläsi, jatkuvasti kehittyen. Elämäsi eri vaiheissa mukana.


Terveyslinkit

Kielletyt ja sallitut aineet urheilussa »
Laukaan kunnan terveyspalvelut »
Lääkekorvauslaskuri »
Lääkkeiden KELA-korvaus »
Lääkekasvatus »
Matkailijan terveysopas »
Myrkytystietokeskus »
Päihdelinkki »
Sairas lapsi »
Siitepölytiedote »
Terveydeksi.fi »
Terveyskylä.fi »
Uuraisten kunnan terveyspalvelut »
Äänekosken kaupungin terveyspalvelut »