Hyvin hoidettu iho näyttää ja tuntuu hyvältä!


Ihonhoidon onnistumisen takaavat ihotyypille sopivat ihonhoitotuotteet sekä säännöllinen hoito.

Kasvojen ihon päivittäiseen hoitoon kuuluu puhdistus aamuin illoin. Illalla puhdistetaan meikki sekä iholle kertynyt lika puhdistusmaidon tai -geelin avulla. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä. Aamuisin iholta puhdistetaan ihohuokosiin yön aikana kertynyt tali ja hiki. Puhtaalle iholle levitetään kosteuttava tai hoitava kasvovoide aamuin illoin. Meikki voidaan levittää kosteusvoiteen päälle.

Ihotyypistä riippuen päivittäistä hoitoa voidaan täydentää 1-2 kertaa viikossa käytettävillä kuorinnoilla ja naamioilla. Kuorintavoide kuorii kuolleen ihosolukon ja edistää pintaverenkiertoa tehden ihosta elinvoimaisen näköisen. Naamioilla voidaan kosteuttaa ja puhdistaa ihoa.

Valikoimastamme löydät hoitotuotteet kuivan, rasvaisen ja sekaihon hoitoon. Meiltä löydät laadukkaat tuotteet myös vartalonhoitoon. Autamme mielellämme sopivan hoitolinjan valinnassa. Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen valikoimaamme!


Asiantuntijamme opastavat sinua itsehoitolääkkeiden valinnassa

Tilapäisiä ja helposti tunnistettavia oireita voit hoitaa apteekista ilman reseptiä saatavilla itsehoitolääkkeillä. Itsehoitolääkkeen valinnassa tulee kiinnittää huomioita oireiden aiheuttajaan sekä käytössä olevaan muuhun lääkitykseen. Tehokas ja turvallinen itsehoitolääke löytyy yhdessä apteekin asiantuntijan kanssa. Oireiden pitkittyessä tai pahentuessä on syytä hakeutua lääkärin tutkimuksiin.

Apteekkimme valikoimasta löydät myös tutkitut ja turvalliset vitamiini- ja ravintolisät. Useimmiten monipuolinen ruokavalio turvaa riittävän vitamiinien ja hivenaineiden saannin, mutta esimerkiksi D-vitamiinilisää suositellaan lapsille ja vanhuksille ympäri vuoden.

Kodin lääkekaappiin voi varata lääkkeitä ja sidetarpeita äkillisten oireiden varalle. Kotiapteekissa kannattaa huomioida perheenjäsenten tarpeet ja taipumukset.

Esimerkki kotiapteekista:

Huolehdi lomalle lähtiessäsi säännöllisesti käytettävän lääkityksen riittävyydestä ja selvitä hyvissä ajoin malarialääkityksen ja rokotusten tarve. Rokotusasioissa voit kääntyä oman terveysasemasi puoleen. Lentomatkan aikana ja pian matkan jälkeen tarvittavat lääkkeet kannattaa pakata käsimatkatavaroihin.

Esimerkki matka-apteekista:

Lisäksi lomalla voit tarvita:

Huomioithan, että Schengen-maissa matkustettaessa yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden tarpeellisuus apteekin laatimalla Schengen-todistuksella.